1 Start
2 Om Aten
3 Innan du reser
4 Resan
5 Atenguiden
6 Om oss
 » Hotell i Aten     » Restauranger i Aten     » Attraktioner i Aten     » Shopping i Aten     » Barer och klubbar i Aten    » Reseböcker till Aten
Genvägar:

- Startsida
- Snabbfakta om Aten
- Atens stadsdelar
- Kommunikationer
- Inför resan
- Snabbguide i grekiska
- Boka resa till Aten
- Reseguidens startsida
- Hotell i Aten
- Mat och dryck
- Sevärdheter
- Shopping
- Stränder
- Barer och klubbar
- Bröllop i Aten
- Reseböcker & rese-tidningar

- Om oss
- Tipsa en vän
- Länkar
- Sitemap

 

Stränder  i Aten

Stränder i Aten

Stränder i Aten

Egina

Egina är ett populärt utflyktsmål för atenbor - här finns fina stränder med fin omgivning, som ligger nära själva staden. Här kan man äta skaldjur och fisk, ta en kaffe eller varför inte ut och dansa? Sol- och badmöjligheterna i Egina är mycket goda, och det tar faktiskt bara lite drygt en halvtimme hit med snabbåten ifrån Pireus.

Poros

En "skandinaviserad" ö precis utanför Aten, dit svenskar, norrmän och danskar träffas. Hit tar det lite drygt en timme med snabbåten från Pireus, men precis som Egina, kommer man till en helt annan värld jämfört med Atens stadskärna. Åk hit några timmar eller en dag, och sola, bada och umgås. Perfekt för barnen också, eftersom de lätt hittar svenskspråkiga lekkamrater på stranden!

Glyfada, Nea Makri, Faliron och Chrysi Akti...

... är bara några exempel på stränder längst med Atens riviera. Här får man betala en liten avgift för att få komma in på stranden, vilket medför den positiva konsekvensen att stränderna är mycket rena och fräscha. På sommaren blir det ibland överfullt på de billigaste, men övrig tid får man lätt utrymme till både lek och bad.

Atens riviera nås med buss från innerstaden - snabbt och smidigt. Med buss kan man också nå stränderna Vougliameni och Voula. Rent generellt sett kan man säga att det tar cirka 20 minuter från Atens innerstad till dess att man når vissa av Medelhavets bästa stränder!

Grekiska öar

I Grekland finns över 6 000 öar (!) och det är alltid nära till en schyst bad- och solplats från Aten. En av de populärare för svenska turister (utöver de ovan nämnda) är Zakynthos.  Den ligger i Joniska havet utanför Greklands västkust och har drygt 30 000 invånare. Zakynthoskaraktäriseras av berg, sandstränder och fester. Ett riktigt trevligt resmål för dig som är lite yngre och vill ha en extra rolig semester!
 

Här ska man inte sola topless i Aten

Allmänna regler/tips

Vi rekommenderar att man som besökare följer VING:s strandetiketttips, som i princip består av:

- Man solar inte topless på stränder som delas med grekisk ortsbefolkning
- Nudism är inte OK förutom på ett litet antal stränder (kolla noga upp detta innan du besöker en strand)
- När du lämnar stranden, även om det bara är mycket kort tid, sätt på en t-shirt eller tunn skjorta

Många skandinaver, och då i synnerhet svenskar, solar topless kring Aten. Detta är helt okej OM det är en turiststrand där många gör det. Annars ska man undvika det, dels eftersom lokalbefolkningen kan ta illa upp, dels eftersom många barnfamiljer inte uppskattar att deras barn får se nakna bröst på stranden. 

Ha det trevligt på beachen i Grekland i sommar!

Vill du veta mer?

I en guidebok från c:a 50:- får du massvis av tips + karta.
Beställ snabbt och smidigt från nätet!

» Klicka här!

Copyright © Snuffis Webbproduktion 2009 | Sitemap | Annonsera | Kontakta oss | Om cookies | Atenguiden.se - gratis resguide reseguide till Aten i Grekland
Läs om Akropolis, Panatenska Stadion, Plaka, Zeus tempel, Mitropolis, Hadrianusbågen, Vouliagmeni, Lykabettos, Olympen och mer i Atenguiden