1 Start
2 Om Aten
3 Innan du reser
4 Resan
5 Atenguiden
6 Om oss
 » Hotell i Aten     » Restauranger i Aten     » Attraktioner i Aten     » Shopping i Aten     » Barer och klubbar i Aten    » Reseböcker till Aten
Genvägar:

- Startsida
- Snabbfakta om Aten
- Atens stadsdelar
- Kommunikationer
- Inför resan
- Snabbguide i grekiska
- Boka resa till Aten
- Reseguidens startsida
- Hotell i Aten
- Mat och dryck
- Sevärdheter
- Shopping
- Stränder
- Barer och klubbar
- Bröllop i Aten
- Reseböcker & rese-tidningar

- Om oss
- Tipsa en vän
- Länkar
- Sitemap

 

Resa till Aten

Atenguiden.se hjälper dig att hitta flygbiljetter till Aten

Att ta sig till Aten från Sverige via flyg har blivit allt billigare under de senaste åren. Idag trafikeras Stockholm-Aten, Köpenhamn-Aten och Oslo-Aten av många olika flygbolag, och man kan nästan alltid hitta biljetter från så lite som några hundralappar.

Att boka flyg på nätet kan vara förknippat med viss risk, i och med att du i princip alltid måste lämna ut ditt kreditkortsnummer. Just därför är det viktigt att hålla sig till de stora, kända aktörerna. Det är dessutom bra om något skulle hända, så att du snabbt kan få hjälp.

Vi har stora personliga erfarenheter av MrJet som vi varmt kan rekommendera:

  • MrJet


Boka flygresa från Stockholm

Från Stockholm/Arlanda flyger SAS direkt till Aten. Priserna går från c:a 250 kr inkl skatter och avgifter, och flygresan tar några timmar. Vi rekommenderar MrJet:

  • MrJet

Boka flygresa från Köpenhamn

Från Köpenhamn flyger Cimber Sterling och SAS direkt till Aten. Flygresan tar några timmar. Vi rekommenderar MrJet:

  • MrJet

Boka flygresa från Oslo

Från Oslo flyger Norwegian direkt till Paris. Vi rekommenderar MrJet:

  • MrJet


Här har vi listat några matnyttiga tips för dig som ska flyga till Aten:

- Boka flygbiljetterna i god tid
Ju tidigare du bokar dina flygbiljetter, desto billigare blir det. Så enkelt är det. Vi ser därför gärna att du bokar dina flygbiljetter till Aten minst 1-2 månader innan du ska resa.

- Jämför priser
Priserna kan variera oerhört på olika webbsidor, därför är det viktigt att jämföra priserna innan man reser. Ovan har vi listat de resebyråerna på nätet som vi rekommenderar.

- Elektronisk biljett
Nästan alla flygbolag erbjuder dig elektronisk biljett till Paris. Det är billigare, enklare och smidigare; med andra ord något du bör utnyttja. Men kom ihåg att ta mig dig din orderbekräftelse till flygplatsen!

- Tilläggsförsäkringar
I princip alla flygbolag och resebyråer erbjuder olika tilläggsförsäkringar och avbeställningsskydd på resor till Aten. Oftast kostar dessa mellan 100 och 300 kronor.

- Service på planet
Serviceskillnaderna på plan från Norden till Aten är tämligen små. På de flesta flygbolag måste du betala för mat och dryck om du åker i ekonomiklass, medan de som erbjuder "bättre" servicenivåer ofta bjuder på en drink och lite mat. SAS m.fl. erbjuder business class och economy extra, dock är stolarna inte bättre, bara serviceskillnad.

- Hyrbil
Är du intresserad av att boka en hyrbil i Aten? Inga problem, de resebyråer vi tipsar om ovan erbjuder i princip alla prisvärda hyrbilar från kända företag såsom Hertz, Avis och Budget.

- Hotell
Hittar du här på Atenguiden

 

Copyright © Snuffis Webbproduktion 2009 | Sitemap | Annonsera | Kontakta oss | Om cookies | Atenguiden.se - gratis resguide reseguide till Aten i Grekland
Läs om Akropolis, Panatenska Stadion, Plaka, Zeus tempel, Mitropolis, Hadrianusbågen, Vouliagmeni, Lykabettos, Olympen och mer i Atenguiden