1 Start
2 Om Aten
3 Innan du reser
4 Resan
5 Atenguiden
6 Om oss
 » Hotell i Aten     » Restauranger i Aten     » Attraktioner i Aten     » Shopping i Aten     » Barer och klubbar i Aten    » Reseböcker till Aten
Genvägar:

- Startsida
- Snabbfakta om Aten
- Atens stadsdelar
- Kommunikationer
- Inför resan
- Snabbguide i grekiska
- Boka resa till Aten
- Reseguidens startsida
- Hotell i Aten
- Mat och dryck
- Sevärdheter
- Shopping
- Stränder
- Barer och klubbar
- Bröllop i Aten
- Reseböcker & rese-tidningar

- Om oss
- Tipsa en vän
- Länkar
- Sitemap

 

Restauranger i Aten

Grekisk mat är världskänd för sin goda smak, färska konsistens och uppskattade variation. Så är givetvis också fallet i Aten och det är lätt för alla att hitta både man och dryck som man tycker om!

I Aten kan man hitta något för alla gommar utan några problem. För dig som gillar snabbmat känner man snabbt igen neonskyltarna för McDonalds osv. För dig som bara vill ta det lugnt på ett café och titta på människor är staden närmast överfylld av caféer, och för dig som verkligen vill njuta av mat och dryck i världsklass finns en enorm mängd restauranger.

Här hjälper vi dig att hitta rätt restaurang i Aten:

Lyxmat finns över hela Aten

Spondi (1 Michelinstjärna)

Greklands kanske bästa restaurang? Utsökt meny bidrar tillsammans med en romantisk miljö till en närmast oslagbar upplevelse. En gedigen vinlista, delikata efterätter och superb service. Tyvärr kostar det därefter...
Pyrronos 5, Pangrati

Prosopa

En cool, modern restaurang som specialiserar sig på sallad, Medelhavsrätter och modern grekisk kökskonst. Här samlas många skådespelare och artister, vilket bidrar till en skön, kreativ miljö. Mycket god mat och bra service överlag.
Iera Odos och Konstantinopoleos 84, Rouf

St’Astra

Takterassen på Park hotel bidrar till en vacker vy över Aten. Här spelas livemusik många dagar i veckan i en avslappnad och mysig miljö till överkomliga priser.
Park Hotel, Alexandras 10

Derlicious

I detta stånd, på Europas dyraste gata mitt i staden, serveras oräkneliga souvlakivarianter för bara 1 euro styck. Dessutom finns en bra ölmeny - vad mer kan man önska sig?
Tsakalof 12, Kolonaki

Alatsi

En dyr restaurang där Atens politiska elit samlas med företagare och mediemoguler. Ytterst gott och moderna tolkningar på klassiska rätter lockar. Värt ett besök om du firar lite extra i Aten!
Vrasida 13

Eat at Miltons

Modern restaurang med stilrena miljöer, som passar för såväl mat som cocktail. Därtill ett mycket bra läge i Aten.
Andrianou 91, Plaka

To Katsiki

En autentisk taverna fri från turister så långt ögat når. Hit lockas lokalbefolkningen med hemmagjord pasta, korv, kalvgryta, get, underbara efterrätter m.m. Rekommenderas!
Athinaion 12, Galatsi

Serbetia

Atens bästa café enligt vår mening. Här finns massvis av egenskapade bakelser, glassar, godis och mycket, mycket mer. Rejäla portioner som passar dig som inte tänker alltför mycket på kalorierna!
Psyrritorget
 

Färskt bröd från ett café i Aten
För en mer alltäckande guide över Atens alla caféer, tavernor och restauranger, föreslår vi att du köper en mindre guidebok över staden.

Vi har tipsat om ett antal riktigt bra från bara c:a 50 kr som kan beställas direkt på nätet. Och då ingår betydligt mer än bara en restaurangförteckning.

» Klicka här för att läsa våra tips på guideböcker

Copyright © Snuffis Webbproduktion 2009 | Sitemap | Annonsera | Kontakta oss | Om cookies | Atenguiden.se - gratis resguide reseguide till Aten i Grekland
Läs om Akropolis, Panatenska Stadion, Plaka, Zeus tempel, Mitropolis, Hadrianusbågen, Vouliagmeni, Lykabettos, Olympen och mer i Atenguiden